Bulgarien og Byala

Om Sun-village:

Sun-village ligger i byen Byala, som ligger mellem Varna og Burgas. Sun-village er bygget i 2007 og er et godt alternativ til charterbranchens ensartede lejlighedstilbud. En gåtur på 250 meter fører dig ned til dejlig sandstrand med rent badevand og bølgeskvulp. 6- 7 km strand med varierende bredde (10-50 m). Bedre vand findes ikke mange steder i verdenen.

Sun-village's beboere og udlejningsgæster kan vælge at være sig selv eller at mødes ved poolen eller i Byala områdets mange restauranter. Det er meget billigt at spise på restaurant i Byala. For en familie på fem personer koster det ikke over 300 kr. incl. drikkevarer. Priserne er helt i bund. God og billig vin, ca. 7 kr. for en 1/2 liter velsmagende øl på restaurant. Byala er i det hele taget langt fra så turistpræget som fx Sunny Beach og Golden Sands.

Afstande fra Sun-village:
Til stranden             250 m
Til købmand            150 m
Til restauranter        250 m
Til busstation           100 m
Til Byala by              100 m
Til Obzor turistby        5 km

Fra Burgas lufthavn til Byala  er der ca. 73 km.
Fra Varna lufthavn til Byala er der ca.  53 km.  

Om Byala:
Byen består af cirka 3500 indbyggere. Forretningerne har åbent hele året, og om sommeren er aktiviteten i byen på sit højeste. Her finder du alt, lige fra håndarbejde til mærkevare kopier, lækre krydderier, lokal honning og meget andet.

På hovedgaden inde i byen er der en bank (hvid bygning) med bankomat til at hæve penge. Der er også en bankomat ved det store turisthotel Byala Beach Resort. Lige før banken (hvid bygning)  ligger der en skæg gammel isenkram-butik. Ved hovedgaden ligger også torvet. Her er NETCAFE  ved turistinformationen.

 

I byen er der også mange små købmandsforretninger. I det hele taget er der en vældig vækst i butikslivet og vi må konstatere, at hvert år når vi kommer er der kommet mange nye forretninger til. Sidst spottede vi også en tilsyneladende meget moderne tandlægeklinik. Så har man mod på det og trænger til at få bisserne ordnet er vi overbevist om at der er mange penge at spare i forhold til de priser vi kender fra Danmark.

På torvet er der frugt/grønt boder med meget rimelige priser. Skråt overfor torvet, og ned af nogle trapper ligger posthuset. Kun her kan købes frimærker og kort mm kan sendes herfra.

 

Fra hovedgaden går en 2-sporet vej ned mod stranden. På denne gade ligger de fleste restauranter. Her er både godt og som sagt meget billigt at spise. Kør evt. også fra Sun-village og drej til venstre ved købmanden, hvor vejen ender ved en lille havn. Det er en hyggelig lille tur og her er også en rigtig fin restaurant med fisk som speciale.

Besøg også Vine Taste, som ligger ved omfartsvejen uden om Byala. Her kan man se indehaverens flotte vinkælder, høre ham fortælle levende om vinen og byen samt ikke mindst smage (og gerne købe) hans forskellige vine.
 

Ved indkøb i Byala er det en vældig fordel at kunne Bulgarsk. Sprog som tysk og engelsk rækker ikke meget længere end dansk. Men vores erfaring er, at man ved tegn og ved at pege klarer det hele, blot tager det nogen gange lidt længere tid. Men man har jo også ferie, så det er jo bare en del af oplevelsen.

Nabobyen Obzor:
En hyggelig turistby med butikker og masser af boder, som ligger kun ca. 5 km fra Byala. Byen er noget større end Byala og også lidt mere turistpræget hvis man er til det. I Obzor er der også et godt og og stort SPAR Supermarked, samt masser af natteliv.
 

Lidt om Bulgarien

Klima:

°C

maj

jun

juli

aug

sep

okt

Dag

21

26

29

29

24

20

Nat

12

16

18

17

15

11

Hav

15

19

22

23

21

17


Flyvetiden fra Danmark til Bulgarien er ca. 2 timer og 45 minutter.
Tidsforskellen er +1 time (når klokken er 8 i Danmark, er den 9 i Bulgarien).
Bulgarien kom med i EU den 1. januar 2007.

Valutaenhed: Leva. 1 Leva = 0,5 Euro, cirka 3,81 kroner. Det er mest fordelagtig at veksle penge i Bulgarien i hæveautomater som findes I lufthavne og i byerne.

Bulgarsk mad: Det bulgarske køkken minder meget om det græske og tyrkiske køkken. Fetaost og hvidt brød er også daglige ingredienser for de lokale. Svinekød, oksekød, fisk, lam og kylling tilberedes meget lækkert.

Religion: Bulgarien er et vestligt orienteret land med kristne kulturværdier og en spændende og dramatisk historie. Den ortodokse kirke er den dominerende religion i landet, og 82,6 procent af indbyggerne er medlem af den bulgarske ortodokse kirke (kristen-ortodoks) 12 procent af befolkningen er muslimer, 0,6 procent katolikker og 0,4 procent protestanter. Aleksander Nevskij-katedralen i Sofia er en af de største ortodokse kirker i Europa.

Seværdigheder i Bulgarien:

Nessebar: Nessebar er en by, som ligger på en klipperig halvø. De smalle brostensbelagte gader rummer sjælen fra mange kongeriger. Byens 40 kirker er et must. De har en unik arkitektur, som blander den slaviske og den græske stil.

Det er aldrig kedeligt at spadsere i Nessebars gader. Alt fra souvenirs til kostbare guldsmykker kan købes i de lokale butikker. Lokale kunsthåndværkere arbejder hårdt hele vinteren for at kunne sælge deres værker om sommeren. Fra Nessebar er især kniplinger berømte for deres gode kvalitet og tilgængelige priser. Hvis man ikke er vild med orientalsk merchandise, kan udsigtens nydes fra nogle af de lokale bistroer.

Nessebars potentiale for turisme er stort. Denne romantiske bys gæster kan bo i huse fra det 18. eller 19. århundrede, der selvfølgelig alle er udstyret med moderne hjælpemidler.

Besøgende finder et væld af cafeer, pubber og restauranter. Her får man frisk fisk fanget inden for få timer. Skaldyr er en delikatesse på de fleste steder.

Nessebar er noget for enhver smag. Gamle tavernaer, moderne restauranter og pizzariaer. Nessebar har et moderne kvarter lige overfor den gamle plads. Her findes moderne hoteller og luksuriøse restauranter. På den anden side af sandklitterne nord for byen ligger feriestedet Sunny Beach, der tilbyder førsteklasses underholdning 

Seneste kommentarer

21.10 | 13:52

Fra lufthavnen i Varna til huset er der kun ca. 50 km. Bil kan lejes i lufthavnen eller vi kan arrangere transport

Del siden